Je ziet hem steeds vaker in Nederland: de yurt!  En dat is niet voor niets; je kunt er namelijk zowel in de zomer als in de winter van genieten. Verblijven in deze van oorsprong Mongolische tent is een bijzondere ervaring. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals schapenvilt straalt de yurt zoveel rust en ontspanning uit, dat dat alleen al bijdraagt aan een geweldig verblijf.
De yurt wordt verwarmd middels een pelletkachel, koud zul je het niet krijgen!

De yurt ziet er van buiten heel authentiek uit, met het groene buitendoek past het perfect bij de natuurlijke omgeving, en van binnen een oase van rust én comfort.

Elke yurt heeft een eigen sanitairvoorziening. Deze is via een doorgang gemakkelijk binnendoor te bereiken. De yurt zelf is hierdoor volledig als leefruimte te gebruiken.
 
Het woord yurt komt voort uit het Turks en betekent ook wel ‘thuis’. Het woord ger wordt in het Mongools ook wel gebruikt om een yurt mee aan te duiden, en ger betekent ook ‘thuis’. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt is een yurt dus ontzettend knus, huiselijk en gezellig! Dit maakt een yurt, of een ger, dan ook de ideale accommodatie voor jong en oud.

 

Een kijkje in onze yurts